Известие

Collapse
No announcement yet.

как да смъкна скоростната кутия на моята алфа 156 ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• как да смъкна скоростната кутия на моята алфа 156 ?

моля за помощ , ако някой е смъквал своята в домашни условия и може да ми помогне с напътствия ще съм много благодарен? пък ако може и да ме напъти с някакви снимки още по добре!!! че не мога да намеря такива снимки а бях срещал преди , но не се сещам къде ги гледах
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD '98

Разскачай моста....... после ще се ориентираш....

Мисля, че има тема!
    Потърси е......
    sigpic
    Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
    156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
    147 JTDm 140-Малката манекенка
    GT- JTDm 150

Comment

там е работата че не можах да намеря тема , и за тва направих тази ама не ми е ясно как се откача помпата на съединителя?

Comment

Първоначално публикувано от Misho_ss Покажи съобщение
        там е работата че не можах да намеря тема , и за тва направих тази ама не ми е ясно как се откача помпата на съединителя?
        Развиваш работния цилиндър от скоростната кутия.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Misho_ss Покажи съобщение
          http://clubalfaromeo.com/forum/showt...ED%E8%F2%E5%EB

Заповядай!
          sigpic
          Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
          156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
          147 JTDm 140-Малката манекенка
          GT- JTDm 150

Comment

мерси за бързата реакция от ваша страна , обаче не мога да разбера къде са ушите на дигателя за да го закача , щото др. вариант ще бъде да го вдигам и смъквам с крик отдолу за картера ?

Comment

Няма уши. Повдигаш го за картера. Кутията моята съм я вадил и без да свалям моста, но на подемник. На канал или на земята ще е много трудно.

Ако си на подемник или широк канал: подпираш мотора за картера, вадиш полуоските от кутията, избиваш висящия лагер, откачаш жилата на скоростите, стартера и него, откачаш тампона от кутията заедно с лапата, развиваш болтовете на кутията от зад е добре да развиеш и шпилките ако ще я вадиш без да махаш моста. Щом отлепи от блока дръпваш я към колелото да излезе първичния вал. Заставаш срещу кутията и горния край го накланяш към теб. Някой ти повдига мотора и дърпаш кутията към теб и излиза. Ще ти трябва втори човек за да я свалиш на земята. Освен ако си много здрав в ръцете. Не е тежка, но не е и лека

П.С. Купи си хубава опашка за съединителя, че после при качването да не се налага пак да в сваляш долу. Има такива универсални с конус за точно центриране. Не са скъпи и вършат перфектна работа.
              Last edited by oem; d.m.y г., 13:09.
              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

благодарско , остава от мен само да свърша всичката тази работа

Comment

Working...
                X